Indian Summer Holidays
25386
post-template-default,single,single-post,postid-25386,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Indian Summer Holidays

Indian Summer Holidays

Het is onomkeerbaar. Het einde van de zomer nadert. Het staartje van augustus en heel de maand september kunnen heel mooi zijn, en ook wel best warm (denk aan september 2016), maar je voelt met beide ellebogen aan dat de herfst terrein wint. Geen nood, voor degene die zijn vakantie nog moet nemen of die nog wat extra vrije dagen wil spenderen, zijn er tal van mogelijkheden. We geven je alvast wat tips voor trips.

 

Indian summer in New England

De natuur werpt je omver en baadt zich in prachtige herfstkleuren. Geel, oranje en rood spelen de hoofdrol in landschappen, bossen en bergstreken. Je bevindt je in het Noord-Oosten van de Verenigde Staten, waarvan New York en Boston de perfecte uitvalsbasis zijn. Het „Kent Falls State Park“ ligt aan de Route 7 en maakt indruk met zijn adembenemende watervallen, terwijl Mount Washington en New Hampshire je opwachten met geweldige kleurenpaletten. Een huurauto is een absolute aanrader voor je tripje.

 

Zuid-Tirol op zijn mooist

Met de Alpen als decor, bevind je je in prachtige berggebieden en -dalen. Ook hier ontplooit een huurauto (of je eigen voertuig, het is immers niet zo ver rijden vanuit België) het best de Dolomieten en het Ortlermassief. In het Passeiertal en in het Etschtal staat je in de herfst een overweldigend kleurenpalet te wachten. In het zachte dalklimaat gedijen wijnranken, kastanjebomen en mediterrane planten. Donkergroene sparren, smaragdgroene bergmeren en kleurschakeringen van rood, bruin en geel zetten straffe contrasten neer. De natuur is er grotendeels ongerept en lijkt oneindig. Aanrader voor wie het wat dichterbij zoekt.

 

Tegengestelde seizoenen: het Zuidelijke Halfrond

Wanner bij ons de bladeren valt, begint daar pas de lente en ontwaakt de natuur uit zijn winterslaap. Chilli, Argentinië en Zuid-Afrika, Australië zijn uiteraard duurdere bestemmingen, maar bieden absolute zomergarantie en wellicht drukt het laagseizoen de prijzen een beetje. Je ontsnapt als het ware aan het najaar door de zon achterna te vliegen. Je beleeft er fascinerende landen en onvergetelijke momenten. Je moet er zijn geweest om het te kunnen navertellen.

 

Kriebels? Onze regionale reisagentschappen informeren je graag over de talloze mogelijkheden. Loop er zeker eens binnen.

 

Groetjes en misschien … goede reis binnenkort!

 

David

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.